Brandmeld Systemen

Gecertificeerde Brandmeld Installaties

Een brandmeldinstallatie vormt de basis van een veilige werkomgeving. Gemeenten en verzekeraars stellen steeds strengere eisen als het gaat om brandbeveiliging.

Om uw onderneming veiliger te maken adviseren de deskundigen van Surveillance Support u graag over brandbeveiliging en aan welke wet- en regelgeving deze moet voldoen.

De monteurs van Surveillance Support zijn gecertificeerd in het installeren en onderhouden van een brandmeldinstallatie (BMI).

Wat is een brandmeldinstallatie?

Een brandmeldinstallatie heeft als doel een brand in een vroeg stadium te signaleren zodat tijdig maatregelen kunnen worden genomen om ongevallen en schade te beperken en/of voorkomen. Met een brandmeldinstallatie wordt een brand sneller ontdekt en is er meer tijd om mensen, dieren en inventaris veilig te stellen en schade te beperken.

Een brandmeldinstallatie bestaat uit een combinatie van producten zoals rookmelders, hittemelders, handmelders, sirenes en flitslichten. Een brandmeldinstallatie met een ontruiming / alarminstallatie zoals een gesproken bericht en/of ‘’slow-whoop’' wordt gebruikt om alle personen in een gebouw te waarschuwen.

Regel- en wetgeving voor brandbeveiliging

Er zijn NEN-normen vastgelegd voor het ontwerp, de uitvoering, de comptabiliteit en de kwaliteit van een te installeren brandmeldinstallatie, de ontruiming's installaties en het beheer, de controle en het onderhoud van de systemen.

In het Bouwbesluit 2012 wordt beschreven welke vorm van bewaking vereist is voor welk soort gebouw (dit is afhankelijk van de gebruiksfunctie, oppervlakte en hoogte en de gebruikers van een gebouw).  

Brandmeldinstallatie en brandbeveiliging

Surveillance Support is een betrouwbare partner die u kan adviseren over een brandmeld- en ontruiming's installatie en ondersteunen in de installatie en onderhoud. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies over brandbeveiliging en de geldende wet- en regelwetgeving.

Vraag bij ons een vrijblijvende offerte aan voor een brandmeldinstallatie en wij nemen graag uw zorgen uit handen. Indien u vragen heeft over een brandmeldinstallatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen (telefoonnummer 010 - 208 8677) of het contactformulier invullen.

  • Panasonic Camera Systemen
  • Ajax Draadloze Alarm Systemen
  • JABLOTRON logo
  • ZyXEL Netwerk Apparatuur
  • Western Digital Geheugendragers