Retourneren

Het kan natuurlijk gebeuren dat het product stuk gaat tijdens gebruik. Je kan dan het product naar ons terugsturen als het binnen de garantieperiode valt. Hierbij is garantie uitgesloten bij producten die defect zijn gegaan door onzorgvuldig gebruik of door de verkeerde installatie. 
Als de retour is goedgekeurd en de producten defect blijken te zijn, zullen wij deze repareren, een nieuw product toesturen of een terugbetaling doen. Indien wij het product repareren ga dan uit van 10 werkdagen reparatie tijd. Het terugsturen van een defect product gebeurt op eigen kosten. 

Herroepingsrecht

Ben je niet tevreden met je aankoop? Bij de aankoop van producten in onze webshop heb je het recht om deze te ruilen. Je hebt 30 kalenderdagen (14 kalenderdagen voor zakelijke klanten) om je producten bij ons te retourneren, deze kalenderdagen gaan in wanneer je het product hebt ontvangen. 

Er zijn bepaalde situaties waarin alleen gedeeltelijke of geen restituties worden toegekend bij herroepingsrecht:
  • Producten met duidelijke tekenen van gebruik;
  • Producten die zich niet in de originele staat bevinden, beschadigd zijn of er zijn ontbrekende onderdelen, of andere redenen die niet door onze fout zijn veroorzaakt;
  • Een product dat wordt teruggestuurd na meer dan 30 kalenderdagen (14 dagen voor zakelijke klanten) na levering.

Terugsturen

Voor dat je het product naar ons opstuurt neem contact met ons op via sales@surveillancesupport.com. Bij het retourneren of ruilen van producten dient het ontvangstbewijs of aankoopbon meegestuurd te worden. Wij zullen je op de hoogte houden van de status van terugbetaling na het inspecteren van de producten. Het retourneren en ruilen van een product gebeurt op eigen kosten.