Camerabewaking

De verschillende types camera zijn:

- Een veel voorkomend beveiligingscamera is de bolvormige dome camera. Deze richten zich op een vast kijk punt. De lens van een dome camera bevindt zich achter de bol met infrarood sensoren en andere hardware. Dome camera’s worden over het algemeen vaak binnen in huis geplaatst.

- Een andere type beveiligingscamera is de bullet camera. Deze heeft een lange waterdichte behuizing. Bullet camera’s hebben vaak een infrarood verlichting met een ver kijkpunt, waardoor deze camera’s vaak worden gebruikt om nachtelijke activiteiten te registreren. Bullet cameras hebben een vaste kijkpunt en moeten worden versteld indien je een ander punt wilt bekijken.

- Een bekend type camera is de turret camera, deze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Net als de bullet camera hebben deze vaak infrarood verlichting, alleen heeft een turret camera in de nacht een wat korter kijkpunt.

- Naast deze camera’s heb je ook camera’s met een Pan Tilt Zoom (PTZ) functie. Deze camera’s kunnen op afstand bedient worden en zo kan je in- en uitzoomen, draaien en kantelen. Vaak zijn deze camera’s te besturen met een joystick, computer, tablet of app op je smartphone of een combinatie hier van.

Er zijn verschillende redenen te noemen om voor camerabewaking te kiezen voor thuis of in een bedrijfspand:

- Je kunt met camerabewaking bewijsmateriaal verzamelen;
- Camerabewaking kan preventief werken, het schrikt criminelen af;
- Je kunt activiteiten bekijken in een pand of huis;
- Het geeft meer overzicht over je gasten, met evenementen of in (publieke) ruimtes.

Camerabeelden zijn opgebouwd uit pixels. Pixels zijn gekleurde beeldpuntjes die samen een beeld vormen. Hierbij geldt hoe meer pixels, hoe scherper het beeld is en des te meer details te zien zijn. Wij hebben alleen camera’s met 4 megapixel (MP) of meer, zo heb je altijd een betrouwbaar beeld.

Resolutie is de benaming van de hoeveelheid pixels van een digitaal beeld, digitale foto of een digitaal beeldscherm. De resolutie van een beveiligingscamera bepaalt dus in feite de grootte van je video. Naast de daadwerkelijke grootte van een resolutie geven we de meeste resoluties ook nog een naam. Zonder in hele technische cijfers te spreken kunnen we dan met de term full HD aangeven dat het beeld 1920 x 1080 pixels is.

Steeds meer mensen beveiligen hun eigendommen met camera’s, wij raden dit aan omdat beveiligingscamera’s een hele goede maatregel is om inbreken lastiger te maken. Camera’s hebben twee functies ze schrikken inbrekers af of maken de pakkans groter wanneer inbrekers daadwerkelijk inbreken.

Voor de beste beveiliging kunnen camera’s zowel binnen in je huis of buiten aan je woning bevestigen. Wij raden vooral aan om buitencamera’s aan te schaffen en om die zowel aan de voor- als de achterkant van de woning camera’s te installeren. Want als binnencamera’s iets oppikken zijn de inbrekers al in de woning.

Draadloze camera’s werken zonder bedrading tussen een recorder en de camera. Hoewel er geen draden tussen een camera en recorder nodig is, zijn deze camera’s wel afhankelijk van stroompunten of batterijen. Met stroompunten heb je wel weer bekabeling nodig en camera’s met batterijen dienen regelmatig vervangen te worden. Dit brengt een nadeel met zich meebrengt.

Hoewel het aantrekkelijker lijkt om een draadloze camera te nemen zijn draadloze camera’s vaak onderhevig aan storingen, omdat deze op Wi-Fi werken. Dit is ook de voornaamste reden dat wij alleen met bekabelde camera’s werken. Bekabelde camera’s maken contact en leveren stroom aan via het bedieningspaneel, waardoor je maar 1 kabel hoeft aan te leggen. Door de bekabeling is het systeem geheel storingsvrij in vergelijking met Wi-Fi verbindingen.

Een IP camera maakt gebruik van het ‘Internet Protocol’, dit is een netwerkprotocol waarmee computers op een netwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Door de internetverbinding is het mogelijk om overal ter wereld de camerabeelden van je IP camera live te volgen. Door middel van een UTP kabel kan de IP-camera vervolgens verbinding maken met het internet, indien deze wordt gekoppeld aan een router of NVR recorder.

De ideale hoogte om een beveiligingscamera op te hangen hangt af wat voor soort opname je wilt maken en wat voor welk doel een camera moet dienen. Wil je personen confronteren of afschrikken met een beveiligingscamera? Dan kun je een camera het beste op ooghoogte ophangen. In deze situatie moet je je wel bedenken dat de beveiligingscamera zo een makkelijk doelwit van vandalisme wordt. Ook moet je rekening houden met wanneer je personen filmt deze hoofddeksels kunnen dragen.

Beelden die gemaakt zijn met een IP-camera kunnen, indien gewenst, overal worden bekeken met een internetverbinding. Je kunt er ook voor kiezen om de beelden alleen op je lokale netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet met behulp van restricties. Met een IP-camera is het mogelijk om beelden overal te bekijken middels een app op je mobiele telefoon of tablet.

Camerabewaking kan dienen voor de bescherming van je woning en eigendommen, hierdoor is het toegestaan om een camera op te hangen ter beveiliging. In dit geval mag je je je eigen tuin, erf en een deel van de openbare weg (indien hier eigendommen staan) bewaken. Het is mogelijk dat (deel van) het terrein van de buren ook wordt gefilmd, dit mag alleen na wederzijdse toestemming.

Een winkelier mag bewakingscamera’s plaatsen om zijn goederen, klanten en personeel te beschermen. Het is echter niet toegestaan om deze in pashokjes of toiletten te plaatsen. Ook moet duidelijk zijn dat er cameratoezicht aanwezig is in de winkel door middel van stickers of borden.

Ja, dit is mogelijk. Echter is het gemakkelijker om een vrijblijvende afspraak op locatie te maken. Zeker als het om een specifieke oplossing gaat of omdat je dit fijner vindt. Neem contact met ons op dan helpen wij je graag.

De veiligste optie voor de opslag is de Netwerk Video Recorder (NVR). Dit zijn speciale recorders die de beelden lokaal opslaan. Wanneer je een IP-camera gebruikt en verbinding maakt met het internet kan je de beelden overal bekijken en terugkijken.

Particulieren en bedrijven kunnen zich vrijwillig aanmelden bij de politiedatabank Camera in Beeld. De politie kan dan jouw beelden daarvan opvragen als er in de buurt een misdaad zoals een woninginbraak is gepleegd. Daders kunnen zo sneller worden opgepakt. In Nederland zijn er al tweehonderdduizend particuliere camera’s aangemeld bij de politie.

Indien er een incident heeft plaatsgevonden en je hebt hier beeldopnames van dan kun je, indien gewenst, deze beelden inleveren bij de politie. De politie neemt de beelden in en vraagt de Officier van Justitie of deze camerabeelden bekeken mogen worden. Geeft de Officier van Justitie geen toestemming, dan worden de beelden nietig verklaard en verwijderd.

Netwerk Systemen

Het verschil zit hem in het uiterlijk, maar vooral in de werking van het product.Voor een stabiele en uitgebreide Wi-Fi ervaring raden wij apparatuur van UniFi aan. Hier hebben wij veel ervaring mee opgedaan en wordt naar tevredenheid van veel klanten gebruikt.

Voor een robuust en iets simpeler netwerk raden wij echter ZyXEL aan. ZyXEL biedt een stabiel netwerk aan dat wij vaak voor systemen gebruiken waar een simpeler netwerk voldoende is, bijvoorbeeld voor scholen. ZyXEL gebruiken wij het meest voor basis camera systemen.

Producten die zich richten op internet beheer zijn continu in ontwikkeling waardoor er steeds sneller internet is. Deze ontwikkeling houden wij continue in de gaten hierdoor houden wij onszelf op de hoogte van nieuwe functies of mogelijkheden van Netwerk Systemen.

Nee, echter is dit wel handig bij grotere installaties, bijvoorbeeld bij 3 acces points of meer. Bij een grote installatie kun je een overzichtelijke installatie opbouwen en berichten ontvangen als er een Wi-Fi punt niet naar behoren werkt of dat het netwerk niet naar behoren functioneert. Ook kunnen deze apparaten van pas komen bij kleinere installatie. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om door middel van een app bepaalde websites te blokkeren of aanpassingen te maken voor gasten, zoals een tijdelijk netwerk.

Ja, dit is mogelijk. Echter is het gemakkelijker om een vrijblijvende afspraak op locatie te maken. Zeker als het om een specifieke oplossing gaat of omdat je dit fijner vindt. Neem contact met ons op dan helpen wij je graag.

Je kan de UniFi Acces Point gebruiken met een ZyXEL Switch en andersom ook. Ons advies is echter wel om je netwerk installatie merkgebonden te houden, omdat dit zorgt voor de volle functionaliteit van een systeem en is deze gemakkelijker uit te breiden.

Een Acces Point is, zoals de naam al doet denken, een toegangspunt tot een bepaald Netwerk, in dit geval een draadloos Wi-Fi Netwerk. Acces Points worden opgenomen in een netwerk om zo een huis of bedrijfspand van een beveilig draadloze verbinding te voorzien.

Een Switch is een ''verdeelkast''waarop je nieuwe netwerk aansluitingen creëert zonder verlies van snelheid of stroom. Sommige switches ondersteunen Power over Ethernet (PoE), dit wil zeggen dat deze switches ook eventuele (extra) Acces Points of IP-camera’s kunnen voeden en verbinden met uw netwerk. Geavanceerde switches kunnen ook per poort een verdeling maken waar deze aangesloten apparaten naar toe kunnen. Op deze manier kunt je het netwerk scheiden / verdelen in meerdere lagen en beter organiseren.

De Acces Points, die wij leveren, worden gevoed via Power over Ethernet (PoE). Dit wil zeggen dat ze zowel de voeding als de data over 1 kabel ontvangen. Dit kan vanaf een daarvoor geschikte Switch of een zogenaamde PoE injector.

Telefoon

+31 (10) 208 8677