IP Camera’s

Tot een aantal jaar geleden waren betaalbare beveiligingscamera’s redelijk eenvoudige apparaten: een cameramodule met daaraan een lang snoer dat het videosignaal analoog naar een centrale harddiskrecorder of monitor transporteerde. Het opslaan van de beelden gebeurde centraal en eventuele analyse van de beelden moest ook door een extern apparaat verzorgd worden.

 

 

Met de komst van de IP-camera is dat totaal veranderd. Doorgaans beschikken IP-camera’s niet alleen over een webserver zodat ze vanuit elke browser benaderbaar zijn, maar ook zaken als bewegingsherkenning en daaraan gekoppeld het versturen van een email en het uploaden van beelden naar een FTP-server of NAS-apparaat zijn geen uitzondering. Duurdere modellen beschikken daarnaast vaak over een geheugenkaartslot, zodat beelden ook intern bewaard kunnen worden. Er zijn daarnaast modellen die je via wifi draadloos kunt bedienen.


 

 

Eenvoudig haarscherpe beveiligingsbeelden bekijken op uw computer, laptop, tablet of smartphone? Dat kan met onze draadloze en bedrade (HD) IP beveiligingscamera’s voor binnen en buiten. De beveiligingscamera’s zijn zeer eenvoudig in gebruik, betaalbaar, van uitstekende kwaliteit en bieden u altijd en overal haarscherp zicht op uwbedrijfspand, winkel, woning, vakantiehuis, babykamer, verzorgingscentra of waar u maar wenst.Hogere beeldkwaliteit: Megapixel resolutie. IP camera’s zijn niet begrensd tot de analoge PAL-CIF resolutie, nagenoeg alle nieuwe IP camera’s zijn megapixel.

 

Schaalbaarheid: IP surveillance is schaalbaar van één tot duizenden camera’s in stappen van één enkele camera. Geen vaste, bv 16 kanaals stappen zoals met DVR’s.

 

Goedkopere infrastructuur: Het merendeel van de locaties zijn reeds voorzien van UTP (netwerk) bekabeling, zodat extra bekabeling, een duur onderdeel van een CCTV installatie, niet nodig is. Voor moeilijk bereikbare plaatsen kunnen draadloze camera’s worden toegepast.

 

Toegang op afstand: Iedere videobron, live of opgenomen, kan geraadpleegd en beheerd worden vanaf iedere plek op de wereld, via standaard of draadloze netwerken. Zo is de koppeling met meldkamers voor videoverificatie eenvoudig realiseerbaar.

 

Toegenomen betrouwbaarheid: IP gebaseerd datatransport biedt de mogelijkheid om opslag van beelden op andere locaties te realiseren en de mogelijkheid tot redundante infrastructuur, server en dataopslag. Dit resulteert in een beduidend kortere vervangingstijd bij uitval.

 

What you see is what you store: Bij IP camera’s geldt, wat zichtbaar is op het beeldscherm wordt ook zo opgenomen, en bij weergave weer afgespeeld, dit in tegenstelling tot analoge camera oplossingen waar vaak een groot verschil is het live beeld en het opgenomen beeld.

 

Power over Ethernet: Deze functie (voeding via de ethernetkabel meesturen) voorkomt dat voor alle cameralocaties WCD’s gemonteerd moeten worden en maakt het eenvoudiger om met een UPS (uninterrupted power supply) een 24 uurs/ 7 dagen in de week systeem te maken, onafhankelijk van stroomuitval.

 

Draadloze communicatie: Draadloze video transmissie maakt gebruik van standaard technologieën zoals IEEE 802.11x en geeft (beveiligd) draadloze beeldoverdracht en mogelijk toegang tot Smart Phones, PDA’s, etc.