Dome Camera’s

Dome camera’s kunt binnen aan het plafond of aan de wand hangen. Het grote voordeel van Dome Camera’s is dat deze vaak minder aanwezig zijn dan de gewone bewakingscamera’s.

 

 

Indien u de Dome buiten wenst op te hangen let dan wel op of deze daar geschikt voor is. Tevens kunt u de kiezen voor een vandalisme bestendige Dome Camera handig als de kans groot is dat de camera door vandalisme kapot gemaakt kan worden. Dome Camera’s met IR-Leds kunnen ook in het donker zeer goed zien. De Dome Camera is een vaste opstellingscamera u richt de camera op het doel en stel deze eventueel bij (Varifocale dome).

Het uiterlijk van een IP Dome Camera heeft de vorm van een bol. Een Dome Camera verteld meer over het uiterlijk van de behuizing dan de daadwerkelijke camera die zich in de ”dome” bevind, het is een verzamelnaam voor alle camera’s in een dome behuizing.

Dome camera’s zijn ideaal te gebruiken wanneer niet elke plek kan en/of hoeft in beeld te worden gebracht, maar het moet toch duidelijk zijn dat er camerabewaking aanwezig is. Deze type camera wordt toegepast in de segmenten zoals: ondernemingen, logistiek, retail, bedrijven terreinen, wonen en onderwijs.Het inzetten van een Dome Camera neemt een aantal voordelen met zich mee:

  • De kijkrichting is slecht te bepalen door de ”zwarte bol”, vanaf een afstand is het moeilijk te bepalen of u gefilmd wordt
  • Preventieve werking
  • 60% van de Dome Camera’s is vandaalbestendig
  • Zowel in binnen- als buitensituaties inzetbaar

Verkrijgbaar in dag/nacht uitvoeringen